Bayang

Hahahahahahahaha.


Mukadimah yang senget. 


Sebenarnya aku teringat permainan masa sekolah dulu. Bila dikenang-kenang memang nak tergelak. Permainan ni tak perlukan apa-apa peralatan pun. Korang cuma kena ada skill yang tepat dan tangkas je.


Pijak bayang-bayang kawan. Sementara tunggu bas sekolah sampai, game ni la aku dok main dengan kawan-kawan. Kau pijak bayang aku, aku pijak bayang kau. Macam puas gila dapat pijak. Siap ketap bibir dok hentak-hentak bayang-bayang member tu. 


Paling tak best bila kasut sekolah jadi mangsa. Malas nak letak kapur tahu tak? grrr...



'Ha ko mati.'



'Ala...lagi sekali!'



Masing-masing excited nak pijak, last last kain sape entah, nak terlucut. Tetiba agresif. Beriya betul main padahal tak dapat apa pun. kekeke. 



12 comments:

  1. oh hahah... kalo main petang2 mesti lg best kan? sbb bayang2 jadi panjang kan? kekeke...

    ReplyDelete
  2. lagi best main PERANG BAYANG time takde letrik.
    pasang lilin, pancar bayang kat dinding dan buat aksi tumbuk menumbuk.

    ReplyDelete
  3. jadi satu keseronokan pulak kan..kenangan tu

    ReplyDelete
  4. hahaaa kannn tapi rinduuu nak mainnn lgi :)

    ReplyDelete
  5. yup, pijak bayang2 bole trima lagi.. ni dok pijak kasut skolah yg putih yg ni x bole trima ooo, huh...

    ReplyDelete
  6. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  7. ~Permainan kanak-kanak zaman dulu. kreatif. Rindu zaman kanak-kanak. main pijak bayang-bayang. pijak ksut.
    kanak-kanak zaman sekarang dah tak main semua ni. hehe.

    ReplyDelete
  8. ho ho ho
    ado maen...ado maen
    gonjeng toi ase..he he

    ReplyDelete
  9. mcm shida dulu..dani xnek bas...jln kaki huhuu g skolah..main2 pn lepas blk skolah..jer..

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah