Mop



Er...aku takdalah buat kat rumah tapi ada jugak niat nak buat macam tu. kekeke.


Sekarang ni ramai pakai monopod untuk aktiviti tangkap gambar tak kiralah untuk selfie ke apa. Selalu aku dengar fasal tripod yang selalu digunakan untuk tujuan fotografi.


Tripod ni untuk support camera (etc etc) dan dia ada tiga kaki tri (3) sebab tu dipanggil tripod manakala monopod pulak cuma ada satu kaki digunakan untuk support smartphone korang.


Kalau guna monopod ni, kita sebagai pengguna kena la pegang sendiri dan yang bestnya dapat view yang lebih besar dan cantik. Macam ada orang lain tolong tangkapkan gambar kita. Ini apa yang aku tahu je. Lebih detail, kena rujuk tempat dan orang sepatutnya.


Aku ni segan nak minta member tangkapkan gambar sebab bimbang tak menepati piawaian. Mula la nak buat muka tak puas hati nanti. Tak mau tak mau tak mau. Jadi dengan adanya monopod ni, senanglah memuaskan hati sendiri. Takda nak menyusahkan member tangkap itu tangkap ini.


Nak berselfie pun rasa macam lebih syok. hohoh. Kalau jenis suka travel atau buat aktiviti lasak ke apa, ha memang ngam lah benda ni.




Beriya cerita,
Padahal beli pun tak.
kehkehkeh.



30 comments:

  1. hahaha guna batang mop untuk jadi monopod, comel! memang trend pun sekarang monopod tuuu hahh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila ramai guna, benda tu jadi macam style pulokkk. hehehe

      Delete
  2. kak dani apasal comel sangat gmbaaaaaaa :)

    kitaa suka to the max header akak tauuuuuu! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh header tu Azhafizah buat kan. doodle je saya buat. hehe terima kasih!

      Delete
  3. wahh mood verangannn la ni dani...tak siaplah keje mengemop tu..kalau ade monopod pun cam segan nak snap..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda in trend so kurang rasa segan tapi....segan jugak rasanya kot. haha

      Delete
  4. dasat..tak terjangkau akal idea ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. banyak lagi idea lebih kreatif daripada orang lain

      Delete
  5. guna monopod, baru lah selfie nampak mcm x selfie :-)

    ReplyDelete
  6. aku ingat ko nak buat aksi penyapu terbang mcm harry potter dah tadi.
    rupanya monopaus eh monopod.
    jgn plak sambil dok berangan tu tercelup phone tu dlm baldi pastu guna utk mengemop

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah. kalau boleh terbang, lama dah aku nak terbang ke London.
      kepala mop kan kat bawah. takkan nak celup yang ada handphone. ko ni...

      Delete
  7. takpelah... aku takde monopot monopad pon takpe,, dah macam orang tak betul hulur batang panjang panjang nak ambik gambo.. kakakkaa

    ReplyDelete
  8. ahaha...comel sgt kartun ni...=)

    ReplyDelete
  9. Sama la kita. kalau minta tolong orang macam ada je yang tak kena. ekeke. tapi cakap aja ok. tak nak susahkan orang ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. dah orang tolong, kena berterima kasih. hehehe

      Delete
  10. Guna monopod mmg view nmpk cntik ker tp tak suka sbb nmpk besi tu haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukti guna monopod. hehe kena hide besi tu

      Delete
  11. oh noes i see the dreadful duckface pose... hahah XD

    ReplyDelete
  12. Owh my goodness! i envy you. nice blog!

    singgah2 la sini :)

    ReplyDelete
  13. Salam singgah dr blog Azhafizah...Sekarang byk kan jual monopod nih...murah lak tuh..

    ReplyDelete
  14. he he he
    giler comey berselfie ngan batang mop..:p

    ReplyDelete
  15. hahaha mmg hr tu ckp dgn mmbr nk bt gitu..

    ReplyDelete
  16. hihi.. tak sangka psl mop tu.. klu tak bca entri ni smpai abis, confirm tak tahu apa yg kak dani nk smpaikn.. :)

    #selfie

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah