Portfolio



Nama : Nurdani
Umur : 18 tahun (muka serius)
Pekerjaan : Swasta dan freelance illustrator.
Hobi : Semestinya melukis secara digital sebab outline lebih sharp berbanding konvensional.
'Alatan melukis' : MS Excel 2007, Easy Paint Tool Sai dan MS Paint 6.1
Info : Hobi boleh dijadikan sebagai satu bisnes tapi hobi tetap hobi. 
Tiada perancangan untuk buat secara serius (full time). 
Sekadar memenuhi masa lapang dan buat duit sampingan sebab zaman sekarang banyak nak kena guna duit.
Sangat-sangat meminati fesyen tapi bukanlah seorang yang bergaya, so minat tu disalurkan melalui lukisan. Bergaya melalui lukisan.


Di bawah ni ada beberapa hasil yang pernah aku buat dan boleh dijadikan rujukan kepada yang berminat nak beli dan nak tengok hasil kerja sebelum buat keputusan samada nak tempah ataupun tak kan? :)



Bunting and wall decoration (fashion illustrations)


November 2012
Boutique : Old Blossom Box Store (Seksyen 7, Shah Alam)
Owner : Miss Jezmine Zaidan
My blogpost : Pembukaan Old Blossom Box Store kedua




December 2012
Boutique : Rina Salleh Clothing
Owner : Mrs. Rina Salleh (bekas juara Gadis Melayu musim ke 3)
My blogpost : Mai Beli Mai , Habis dijual , Ilustrasi untuk dijual



February 2013
Boutique : Mumtaz Collection (Brunei)
Owner :  Mrs. Sarah Mumtaz
My blogpost : Mumtaz Collections





Famous Fashion Blogger


October 2012
Shea Rasol
Blog : My Amethyst

My blogpost : Frame I will never forget this


March 2013
Echenta
Website : Ilham Echenta : Turbanista
(Belum ada blogpost)




Wedding illustrations


Ini antara contoh wedding illustrations yang boleh dikongsikan sebab ada beberapa customer yang tak mengizinkan lukisan untuk dikongsikan dalam blog atas beberap faktor dan saya hormat keputusan itu. :)


January 2013
Yazid dan Laily Moheyer
My blogpost : Ilustrasi bakal pengantin


February 2013
Aqma dan Ramlan
My blogpost :  Walitumatulurus Aqma dan Ramlan


February 2013
Mujib dan Amy
My blogpost : Ilustrasi perkahwinan Mujib dan Amy


March 2013
Jiji Neslo dan Pelangi
guestbook
 
My blogpost : Jiji dan Pelangi



Syarat tempahan boleh dilihat di sini. Segala pertanyaan, sila email ke ckecikcomeldani@yahoo.com dan segala jawapan hanya akan dijawab melalui email. Terima kasih.


14 comments:

  1. umur 18 tahun...?
    wah...adik sangat kreartif...:)
    semoga terus sukses dlm menghasilkan karya2 :)

    ReplyDelete
  2. Eh ops cupcakes Ili termasuk dalam gambar la pula. Huhu.
    Congrats Dani..!! You're super talented :) Keep up the good work.

    ReplyDelete
  3. creative. keep it up. u r very talented.

    ReplyDelete
  4. kak, gd luck in this! mana tau tauke jutawan interest ka sama ini art...... hihi!

    ReplyDelete
  5. nice sgt akk.. doodle akk ade style sndiri :D

    ReplyDelete
  6. yeahhh.. 18 lah sangatttt.... koh koh koh

    ReplyDelete
  7. all the best dani.. love ur skill, dani mintak jasa baik dani untuk letak balik link saya dalam bloglist dani ya,, feed blog tak detect :)

    ReplyDelete
  8. entri ni mesti ko simpan sbg draft sejak 7 tahun yg lalu...
    dan hari ni baru publish...

    hai dik, result SPM aritu ok tak? PLKN kena kat mana? da ready nk masuk U? *heh

    ReplyDelete
  9. Portfolio yg awesome habis! Tahniah dani!

    ReplyDelete

komen beserta LINK BIRU akan dipadam serta merta. terima kasih.

Copyright © 2014 Reserved to YOUNIQUE NURDANI| Header/Footer Design by Ms.Azhafizah